OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 18. szombat
Ismertető


2024. február 8., csütörtök 12:47

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. február 8., csütörtök (OS) - Hogy lehet klímabajnok a kormány, ha vasútfejlesztés helyett autópályákat épít? -

    Hiába közelítette meg az M1-es autópálya a kapacitásának határát, erre nem jó válasz a sávbővítés. A nagyobb kapacitás újabb forgalmat generál, pedig csökkentésre lenne szükség. A zöld megoldás a párhuzamos 1-es vasútvonal fejlesztése, amivel mind a személyforgalom, mind a teherforgalom jelentős részét át lehetne terelni. Kész tervek állnak rendelkezésre pl. a Kelenföld – Törökbálint vágánybővítés, a Törökbálint – Győr új nagysebességű pálya és az Almásfüzitő – Komárom közötti szakasz 160 km/h pályasebességre történő felújítása, azonban hiányzik a politikai akarat. Az LMP a kormánnyal szemben a vasútfejlesztés pártján áll.

Bakos Bernadett,
az LMP országgyűlési képviselője

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.