2024. május 18. szombat

2024. február 8., csütörtök 13:01

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ közleménye
    Budapest, 2024. február 8., csütörtök (OS) - Lezárta a hatósági vizsgálatot az NNGYK

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ lezárta az egyik ismert médiaszemélyiség édesanyjának egészségügyi ellátásával kapcsolatos hatósági vizsgálatot. A vizsgálat megállapította, hogy a beteg egészségügyi ellátása és a betegszállítás megrendelése a hatályos szabályoknak megfelelően történt, ezért az egészségügyi szolgáltatóval és az Országos Mentőszolgálattal szemben intézkedést nem tett. Ugyanakkor a betegszállító jogszabálysértést követett el azzal, hogy a szállítási időtől eltérően szállította haza a beteget, továbbá azzal, hogy munkatársai nem győződtek meg arról, hogy a beteg teljes biztonsággal hagyható otthonában. Annak ellenére, hogy a betegszállítást végző szolgáltató saját hatáskörében megtette a szükséges intézkedéseket, a hatóság figyelmeztetésben részesítette, és a betegek biztonságos átadásának feltételei tekintetében kötelezte szolgáltatói belső szabályozásának kiegészítésére.

Kiadó: Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ