OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 18. szombat
Ismertető


2024. február 8., csütörtök 13:01

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ közleménye
    Budapest, 2024. február 8., csütörtök (OS) - Lezárta a hatósági vizsgálatot az NNGYK

    A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ lezárta az egyik ismert médiaszemélyiség édesanyjának egészségügyi ellátásával kapcsolatos hatósági vizsgálatot. A vizsgálat megállapította, hogy a beteg egészségügyi ellátása és a betegszállítás megrendelése a hatályos szabályoknak megfelelően történt, ezért az egészségügyi szolgáltatóval és az Országos Mentőszolgálattal szemben intézkedést nem tett. Ugyanakkor a betegszállító jogszabálysértést követett el azzal, hogy a szállítási időtől eltérően szállította haza a beteget, továbbá azzal, hogy munkatársai nem győződtek meg arról, hogy a beteg teljes biztonsággal hagyható otthonában. Annak ellenére, hogy a betegszállítást végző szolgáltató saját hatáskörében megtette a szükséges intézkedéseket, a hatóság figyelmeztetésben részesítette, és a betegek biztonságos átadásának feltételei tekintetében kötelezte szolgáltatói belső szabályozásának kiegészítésére.

     Kiadó: Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.