OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető


2024. február 8., csütörtök 13:32

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. február 8., csütörtök (OS) - Kálmán Olga átadta a DK Ferenc pápához írt levelét a vatikáni nagykövetnek

    Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője átadta a Demokratikus Koalíció hivatalos levelét Michael W. Banach, Magyarország apostoli Nunciusának, a Vatikán magyarországi nagykövetének, hogy továbbítsa azt Ferenc pápának. A római katolikus egyházfőnek írt levélben arról számoltunk be, hogy Őszentsége tavaly áprilisi látogatására hivatkozva adott elnöki kegyelmet Novák Katalin, a Fidesz pedofilsimogató államfője a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját bűntársként segítő férfinak.

A levélben azt is kifejtettük: a pedofilsimogató Novák Katalin kegyelmi döntését különösen felháborítóvá teszi, hogy éppen a papi pedofília ellen harcot hirdető Ferenc pápára hivatkozva engedtek ki a börtönből egy bűnözőt, aki gyermekek elleni szexuális bűnökben segédkezett és hamis vallomások aláírására, a vádak visszavonására kényszerítette a rá bízott, áldozattá vált gyerekeket.

A DK abban a reményben tájékoztatta Őszentségét a köztársasági elnök döntéséről, hogy módot talál abbéli közös meggyőződésünk kifejezésére, miszerint Jézus bármely szolgájára való hivatkozás sem nyithat utat a bűnnel és a bűnösökkel való együttműködésre. A DK meg fogja védeni a gyerekeinket és az unokáinkat a Fidesztől és nem fogjuk hagyni, hogy a pedofilsimogató Novák Katalin és az Orbán-kormány még több pedofil bűnözőt engedjen szabadon!

Kálmán Olga levélátadás utáni sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

DK Sajtóiroda

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.