OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető


2024. február 8., csütörtök 15:20

Az MSZP Országos Központ közleménye (1.rész)
    Budapest, 2024. február 8., csütörtök (OS) - Komjáthi Imre: Pedofil-mentegetés helyett miért nem a gyermekvédelmi rendszert erősíti a kormány?

    A napokban kirobbant államfői kegyelem botránya nem újsütetű, hiszen a bicskei gyermekotthon volt igazgatójának ügye 2016-ban robbant ki. Az események óta nyolc év telt el, azóta pedig számos pedofilbotrányba keveredett a jelenlegi hatalom. Az ügyek eltussolása érdekében pedig mindent bevetett a fideszes kormányzat. Azonban felmerül a kérdés, hogy a gyermekek védelmében milyen érdemi intézkedéseket tettek a bicskei pedofilbotrány kirobbanása óta. Történtek-e lépések a gyermekotthonokban élő gyerekek felvilágosítása, az ott dolgozók továbbképzése, a jelzőrendszer kiépítése érdekében?
Érthetetlen, hogy a kormány miért nem a gyermekvédelmi rendszert erősíti. Mikor emelik legalább a leépítés előtti létszámra gyermekjogi képviselők számát?

Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.