OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2024. február 9., péntek 07:51

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. február 9., péntek (OS) - Próbarepülésen az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

        2024. február 8-án Brazíliában levegőbe emelkedett a Magyar Honvédség első Embraer KC-390 típusú katonai szállítórepülőgépe, amely tervek szerint ez év folyamán érkezik Magyarországra. A világszerte egyre nagyobb érdeklődést kiváltó brazil repülőgéptípus használatával a Magyar Honvédség újabb képességgel bővül a katonai légiszállítás terén.
     Minden haderő alapvető igénye a mobilitás, amely a szárazföldi szállítás mellett egyre nagyobb mértékben teszi szükségessé a légiszállítás fejlesztését. A logisztikai feladatok összetettsége és bővülése indokolja a kor színvonalának megfelelő, nagy szállítókapacitással rendelkező katonai szállítórepülőgépek alkalmazását.
     A Magyar Honvédség az AN-26-os katonai szállítórepülőgépek hadrendből történő kivonása és az egyre növekvő katonai szállítási igények nyomán 2024-ben két, világviszonylatban is a legmodernebbek közé tartozó, KC-390 típusú katonai szállítórepülőgépet szerez be.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.