OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2024. február 12., hétfő 12:16

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. február 12., hétfő (OS) - Nagy Márton az Audi Hungaria új igazgatósági elnökével tárgyalt

    Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta az Audi Hungaria új igazgatósági elnökét, Michael Breme-et. A felek a járműiparra ható gazdasági folyamatok alakulása mellett áttekintették az ágazat versenyképességi kérdéseit, a rövid és hosszútávon jelentkező kihívásokat. Nagy Márton a megbeszélésen köszönetét és jókívánságait fejezte ki a nyugdíjba vonuló Alfons Dintner felé, annak a példaértékű – 30 éves múltra visszatekintő – együttműködésnek a folytatásáért, mely során az Audi Hungaria mind az oktatás, mind a kutatás fejlesztés területén hazánk egyik legsikeresebb vállalatává vált.
Az Audi Hungaria a hazai járműgyártó ipar legnagyobb szereplője, árbevétele meghaladja a 8 milliárd eurót, és a térség legjelentősebb munkáltatójaként közvetlenül 12 ezer család megélhetését biztosítja, míg magyarországi szolgáltatói és beszállítói révén mintegy 50 ezer szakembernek ad munkát.
Nagy Márton az egyeztetés keretében hangsúlyozta: az Audi Hungaria a magyar kormány stratégiai partnere, a felek közötti együttműködés és kapcsolattartás példaértékű és folyamatos. Közös cél, hogy az Audi Hungaria versenyképessége az átalakuló járműipari viszonyok mellett – különös tekintettel az elektromobilitás térhódítására – is fennmaradjon, tovább erősödjön. Ennek alapját az elektromos és fenntartható járműgyártásra való átállás képezheti, amelyben kulcsfontosságú előrelépést jelent a vállalat nemrég elindított
    
     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.