OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. február 13., kedd 15:39

A Professzorok Batthyány Köre közleménye
    Budapest, 2024. február 13., kedd (OS) - Köszönet Novák Katalinnak és Varga Juditnak.

    Olyan időszakban, amikor országunk szuverenitását, nemzeti identitásunkat, évezredes szellemi és kulturális értékeinket külső-belső számító erők és rosszhiszeműen gerjesztett társadalmi folyamatok veszélyeztetik, fontosnak tartjuk testületi állásfoglalásunk nyilvánossá tételét. Kötelességünk megszólalni és felhívni a közfigyelmet arra, hogy polgári értékrendünk alappillérei – Isten, haza, család – nem süllyedhetnek az ártani akaró napi politika mocsarába. De nemcsak elvont eszmék és szellemi-erkölcsi értékrend érdekében kell szót emelnünk, hanem azokért a társadalmi közszereplőkért is, akik munkájukkal, életükkel, közszolgálatukkal mutatnak példát hazaszeretetből, hűségből, együttérzésből, a személyes felelősség vállalásából.  
Eddigi munkássága során Novák Katalin köztársasági elnökként, Varga Judit igazságügyminiszterként példásan képviselte Magyarországot a világban, és hitelesen jelenítette meg a polgári magyarság szellemi-erkölcsi értékrendjét. Döntéseik következményét bátran vállalták, erkölcsi tisztaságuk és erejük mindazok fölé emeli őket, akik elmozdításukat követelték: egyenes gerinccel és méltósággal nézhetnek velük is szembe. Novák Katalin és Varga Judit közhivatal nélkül is a legfontosabb szellemi-erkölcsi értékeinket – hazaszeretetet, hűséget, felelősségvállalást – képviselik továbbra is. Köszönettel tartozunk mindkettejüknek eddigi és további munkájukért, hazánk, Magyarország szolgálatáért.

     Kiadó: Professzorok Batthyány Köre

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.