OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2024. február 15., csütörtök 19:02

A Szikra Mozgalom Egyesület közleménye
    Budapest, 2024. február 15., csütörtök (OS) - A Szikra Mozgalom és Jámbor András Radics Gábor kirúgott gumigyári szakszervezeti vezetővel hívja fel a figyelmet a Continental jogsértő és méltatlan eljárására Szegeden. A Szikra kiáll Radics Gábor mellett, petíciót és gyűjtést indított Makádi Balázs (a Szikra Mozgalom szegedi szervezője) Radics védelmében.

    A Continental úgy viselkedik, mintha egy kiskirályságot működtetnének, pedig a törvényeket nekik is be kell tartaniuk – mondta el Jámbor. Radics Gábort a Continental 27 év munkaviszony és 20 év szakszervezeti vezetés után rúgta ki úgy, hogy Radics a szakszervezetet papíron még mindig vezeti, azonban ezért nemcsak pénzt nem kap, de a munkájához szükséges adatokhoz sem fér már hozzá. A kirúgásra azután került sor, hogy Radics a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség elnökeként többször is kiállt a munkások érdekeiért Makón és Szegeden is. Makádi Balázs kezdeményezésére a Mozgalom Radics számára támogató aláírásgyűjtésbe és pénzgyűjtésbe is kezdett, hiszen Radics úgy végzi el továbbra is a szakszervezeti teendőit, úgy képviseli a kollégái érdekeit, hogy közben ezért már semmilyen juttatást nem kap. A szakszervezeti tisztviselők munkaviszonyát védi a törvény, Radics ezért jogi lépéseket is tesz. Makádi Balázs kiemelte: a Szikra mindig is kiállt és a jövőben is kiáll a munkások érdekeiért, ennek egyik legfontosabb eszköze a szakszervezetek támogatása. "Ezért is üzenjük közösen Gábornak: Nem vagy egyedül!" – tette hozzá Makádi. További információk a kiállásról Makádi Balázs oldalán.
     Kiadó: Szikra Mozgalom Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.