2024. május 8. szerda

2024. február 15., csütörtök 19:02

A Szikra Mozgalom Egyesület közleménye
    Budapest, 2024. február 15., csütörtök (OS) - A Szikra Mozgalom és Jámbor András Radics Gábor kirúgott gumigyári szakszervezeti vezetővel hívja fel a figyelmet a Continental jogsértő és méltatlan eljárására Szegeden. A Szikra kiáll Radics Gábor mellett, petíciót és gyűjtést indított Makádi Balázs (a Szikra Mozgalom szegedi szervezője) Radics védelmében.

A Continental úgy viselkedik, mintha egy kiskirályságot működtetnének, pedig a törvényeket nekik is be kell tartaniuk – mondta el Jámbor. Radics Gábort a Continental 27 év munkaviszony és 20 év szakszervezeti vezetés után rúgta ki úgy, hogy Radics a szakszervezetet papíron még mindig vezeti, azonban ezért nemcsak pénzt nem kap, de a munkájához szükséges adatokhoz sem fér már hozzá. A kirúgásra azután került sor, hogy Radics a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség elnökeként többször is kiállt a munkások érdekeiért Makón és Szegeden is. Makádi Balázs kezdeményezésére a Mozgalom Radics számára támogató aláírásgyűjtésbe és pénzgyűjtésbe is kezdett, hiszen Radics úgy végzi el továbbra is a szakszervezeti teendőit, úgy képviseli a kollégái érdekeit, hogy közben ezért már semmilyen juttatást nem kap. A szakszervezeti tisztviselők munkaviszonyát védi a törvény, Radics ezért jogi lépéseket is tesz. Makádi Balázs kiemelte: a Szikra mindig is kiállt és a jövőben is kiáll a munkások érdekeiért, ennek egyik legfontosabb eszköze a szakszervezetek támogatása. "Ezért is üzenjük közösen Gábornak: Nem vagy egyedül!" – tette hozzá Makádi. További információk a kiállásról Makádi Balázs oldalán.
     Kiadó: Szikra Mozgalom Egyesület