OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. február 19., hétfő 15:19

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. február 19., hétfő (OS) - Védjük meg a megújuló geotermikus beruházásokat! A magyar geotermia támogatóinak kiáltványa

    Időről-időre felmerülnek álhírek a geotermiával kapcsolatban, amelyeknek ugyan tudományos alapjuk nincs, mégis alkalmasak lehetnek arra, hogy kétséget ébresszenek egy széles körben használt, biztonságos és megújuló energiaforrással szemben. Ezzel szemben az igazság az, hogy a hazai szabályozás teljes mértékben megfelel a nemzetközi sztenderdeknek, a vonatkozó környezetvédelmi és műszaki elvárásoknak.

A magyar Országgyűlés 2022 őszén alkotta meg a geotermikus energia kutatására, kinyerésére és hasznosítására vonatkozó új jogszabályi keretrendszert, amely a Pannon-medence földhőjének hatékonyabb felhasználásával környezetbarát és fenntartható módon támogatja hazánk energiaszuverenitását.

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.