OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. február 19., hétfő 17:05

A Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. február 19., hétfő (OS) - Budapest, 2024.02.19. – Országos pályázatot hirdet a Habitat for Humanity Magyarország 'Önkormányzatok a lakhatásért' címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni, és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Jelentkezési határidő: 2024. április 2. éjfél.

        A kiválasztásra kerülő önkormányzatok – vagy az általuk megjelölt helyi intézmények/szervezetek – különböző mintaprogramok megvalósítására nyernek pénzügyi és szakmai támogatást. Három, településméret szerinti kategóriában egy-egy pályázót díjaznak. A nagyobb városok és kerületek rezsitámogatási és adósságkezelési alapra pályázhatnak (2 millió Ft), a kisvárosok nyílászárócserére (8 lakás, 4 millió forint), a községek pedig tűzifa támogatási alapra és tároló építésére (7,5 millió Ft).
     A pályázati felhívás a szervezet honlapján található, a felmerülő kérdéseket a palyazat@habitat.hu címen várják. A pályázat lezárulta után a Habitat kiadványt jelentet meg a beérkező jó gyakorlatokból.
     Az értékelést a Habitat munkatársai és egy háromfős szakmai zsűri végzi: Kőszeghy Lea szociológus, Rácz Béla közösségszervező, valamint Dr. Ürge-Vorsatz Diána klímakutató.
     A szervezet jelentkezésre biztat minden olyan önkormányzatot, amely elkötelezett a lakhatás ügye mellett, hogy minél többekhez jusson el az inspiráló kezdeményezések híre!

     Kiadó: Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.