2024. július 27. szombat

2024. február 19., hétfő 18:40

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2024. február 19., hétfő (OS) - Álláspont Ursula von der Leyen újraindulásáról

Ursula von der Leyen bejelentette, hogy újraindul az Európai Bizottság elnöki pozíciójáért. Az LMP álláspontja - amely a kormánypártokkal szemben 5 éve következetesen ugyanaz a jelenlegi bizottsági vezetéssel kapcsolatban - Ursula von der Leyen esetleges pozícióban maradása az elkövetkező öt évben is azt jelentené, hogy a magországok erejét adó nagyvállalatok és lobbicsoportok foglya marad az Európai Unió. A Bizottság jelenlegi elnöke ugyanis az elmúlt öt évben kifejezetten támogatta, hogy Közép-Kelet-Európa legyen a nyugati magországok összeszerelő-üzeme és veszélyes hulladéklerakó-telepe. Ursula von der Leyen Bizottsága a magyar kormánynak nem ellenfele, hanem gazdasági partnere ebben: a jogállamisággal és EU-s pénzekkel kapcsolatos politikai alkuk pedig csak ezen szempont alapján értelmezhetőek.
     Az LMP-Magyarország Zöld Pártja szerint azért kell zöld képviselőket küldeni az Európai Parlamentbe, hogy végre elérjük: az Európai Uniónak olyan vezetése legyen, amely nem a nagytőke, hanem az emberek oldalára áll.

LMP sajtó

Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja