OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2024. február 19., hétfő 18:40

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2024. február 19., hétfő (OS) - Álláspont Ursula von der Leyen újraindulásáról

        Ursula von der Leyen bejelentette, hogy újraindul az Európai Bizottság elnöki pozíciójáért. Az LMP álláspontja - amely a kormánypártokkal szemben 5 éve következetesen ugyanaz a jelenlegi bizottsági vezetéssel kapcsolatban - Ursula von der Leyen esetleges pozícióban maradása az elkövetkező öt évben is azt jelentené, hogy a magországok erejét adó nagyvállalatok és lobbicsoportok foglya marad az Európai Unió. A Bizottság jelenlegi elnöke ugyanis az elmúlt öt évben kifejezetten támogatta, hogy Közép-Kelet-Európa legyen a nyugati magországok összeszerelő-üzeme és veszélyes hulladéklerakó-telepe. Ursula von der Leyen Bizottsága a magyar kormánynak nem ellenfele, hanem gazdasági partnere ebben: a jogállamisággal és EU-s pénzekkel kapcsolatos politikai alkuk pedig csak ezen szempont alapján értelmezhetőek.
     Az LMP-Magyarország Zöld Pártja szerint azért kell zöld képviselőket küldeni az Európai Parlamentbe, hogy végre elérjük: az Európai Uniónak olyan vezetése legyen, amely nem a nagytőke, hanem az emberek oldalára áll.

LMP sajtó

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.