OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2024. február 20., kedd 14:16

A Legfőbb Ügyészség közleménye
    Budapest, 2024. február 20., kedd (OS) - Elfogadhatatlannak tartunk minden, a jogállamiságot alapjaiban támadó magatartást és visszautasítunk minden olyan közéleti megnyilvánulást, amely megtorlással fenyegeti a bírákat és az ügyészeket a jogszerű, törvényes tevékenységük miatt.

    Egy közszereplő a közösségi médiában megjelent február 19-ei bejegyzésében büntetőügyekben eljáró ügyészek és bírók neveinek listázására hívott fel, megfenyegetve ezzel az igazságszolgáltatásban dolgozókat.

Alkotmányos jogállamban az igazságszolgáltatást a független bíróságok gyakorolják, ennek során biztosítják a jogszabályok érvényesülését: döntenek a magánjogi, a büntető, a közigazgatási és a törvényben meghatározott egyéb ügyekben.

Az ügyészség az igazságszolgáltatás közreműködőjeként független, csak a törvényeknek alárendelt, önálló szervezet. Az ügyészség, mint közvádló az állam büntetőigényének a kizárólagos érvényesítője.

Alkotmányos jogállammal összeegyeztethetetlen minden, az igazságszolgáltatás függetlenségét és az ügyek pártatlan elbírálását sértő nyomásgyakorlás, fenyegetés.

Budapest, 2024. február 20.


Legfőbb Ügyészség                         Kúria
Kommunikációs és Sajtófőosztály            Kommunikációs Osztály


     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.