OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2024. február 20., kedd 20:11

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. február 20., kedd (OS) - Befejeződött az MVGYOSZ székházának átépítése és felújítása - A Magyar Kormány vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően csaknem 3,5 milliárd forintból újult meg a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) Hermina úti székháza. A Lechner Ödön által tervezett, műemléki védettséget élvező Sipeki-villa korhű felújítása valósult meg, a villaépület mellett egy új, többfunkciós szolgáltatóház is felépült. A megújult épületegyüttest 2024. február 20-án ünnepélyes székházavató ünnepség keretében adták át a látássérült embereknek.

    A szövetség irodahelyiségein túl a felújított villaépületben kapott helyet a Hangos- és Braille-könyvtár, valamint megújult a kisebb közösségi eseményeknek helyet biztosító Sipeki-terem is. Az 1970-es években felhúzott, de időközben elavult toldaléképület le lett bontva, és helyette egy új, 650 négyzetméteres multifunkciós szolgáltatóház épült, amely egy 299 fős, flexibilisen alakítható konferenciateremnek, a segédeszközboltnak, a szerviznek, a tankönyvadaptálásnak, a Braille-nyomdának és az ügyfélszolgálatnak is otthont ad.

A megnyitón dr. Áder János korábbi köztársasági elnök, az MVGYOSZ centenáriumi ünnepségsorozatának fővédnöke, dr. Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos és dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke köszöntötte a résztvevőket.
     Kiadó: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.