OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2024. február 20., kedd 20:11

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. február 20., kedd (OS) -

    Áder János szerint a formálás itt, a Hermina úton az elmúlt esztendőkben igazi átalakítást jelentett. "Falakat bontani, utakat egyenesíteni, jeleket tenni.  Kihangosítani, feliratozni, kapaszkodókat és rámpákat rakni. Olyanná alakítani közös világunk fizikai valóságát, hogy bárkinek hozzáférhető, elérhető, felesleges akadályoktól mentes legyen." A korábbi köztársasági elnök úgy fogalmazott, hiába volt szép a lassan 120 éves villa, és hiába volt rút az 50 éve hozzáépített szocialista kocka, már mindkettő jó ideje formálásra szorult. Annak, ami szép: meg kellett újulnia. Annak, ami nem állta ki az idő próbáját: mennie kellett, és átadnia a helyét valami sokkal jobbnak. Áder János úgy vélte, mindkettőre azért volt szükség, hogy a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének székháza ne csak szép és barátságos, de célszerűbb és használhatóbb is legyen.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó emlékeztetett arra, hogy a kormány és az MVGYOSZ között stratégiai együttműködés áll fenn, a közös eredmények támogatják és elősegítik a fogyatékossággal élő emberek beilleszkedését és fejlődését. 2010 óta háromszorosára nőtt a költségvetésük, az elmúlt időszakban évről évre 10%-kal nőtt a fogyatékosügyi szervezetek állami támogatása, 2024-ben 61,5 milliárd forint áll rendelkezésre rehabilitációs célú foglalkoztatásra, valamint megtörtént a Braille-nyomtatók és Braille-kijelzők áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentése is.

     Kiadó: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.