OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. február 20., kedd 22:43

Az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Közép-Kelet-Európa Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. február 20., kedd (OS) - Amikor a végzetes tragédia valódi oka csendben megbújik – bűncselekmények áldozatainak világnapján 1990 óta, amikor az Európa Tanács közzétette a bűncselekmények áldozatainak chartáját (okiratát), február 22-e a bűncselekmények áldozatainak világnapja. 1993 óta Magyarországon is tartjuk ezt a világnapot – de szóba kerülnek-e ilyenkor azok a bűncselekmények, melyeknek kiindulópontját orvos által felírt legális drogok jelentik, és amelyek így elkerülhetőek volnának? Hazánkban is rendszeresen történnek ugyanis olyan bűncselekmények, melyeknek kiváltói okai receptre felírt pszichiátriai szerek, s az elkövetők gyakran bestiálisabban végeznek áldozatukkal, mint a "közönséges" gyilkosok

    Az értelmetlen erőszakos bűncselekmények – mint például az iskolai lövöldözések vagy családirtások – és a tudatmódosító pszichiátriai szerek közötti kapcsolat eddig soha nem képezte érdemi hatósági vizsgálat tárgyát (legalábbis hazánkban). Pedig ezek a szerek dokumentáltan erőszakot, mániát, pszichózist, sőt gyilkos gondolatokat is okozhatnak.

"Szamurájkarddal metszette le anyósa fejét", Gyermekei szeme láttára szurkálta agyon feleségét", "Konyhakéssel szíven szúrta kislányát, majd önmagával is végzett" – csupán néhány a rengeteg szalagcím közül, melyek a magyar sajtóban kaptak nyilvánosságot, és ahol az is felszínre került, hogy az elkövetők pszichiátriai kezelés hatása alatt álltak.
     Kiadó: Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Közép-Kelet-Európa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.