OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. február 21., szerda 07:51

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. február 21., szerda (OS) - Egyperces néma felállással emlékezzen az Országgyűlés Alekszej Navalnijra!

    Az egész világon milliókat döbbentett meg Alekszej Navalnij, orosz ellenzéki vezető, Putyin legnagyobb politikai ellenfelének múlt heti halála. Amíg a többi európai ország kormányai megemlékeztek és kifejezték tiszteletüket az orosz ellenzéki mártír iránt, valamint elítélték a gyilkos putyini rezsimet és annak vezetőjét, a Navalnij gyilkosához törleszkedő magyar kormány egyetlen szót sem emelt a történtek miatt.

A Demokratikus Koalíció ezért azt kezdeményezi, hogy kezdődjön egyperces néma felállással az Országgyűlés február 26-i ülése! Emlékezzünk meg szuverén európai országként Alekszej Navalnij emberi és demokrácia iránti példamutató elkötelezettségéről, áldozatvállalásáról és a putyini diktatúra elleni bátor kiállásáról!

a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőcsoportja
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.