OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. február 21., szerda 09:19

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye
    Budapest, 2024. február 21., szerda (OS) - A kormány a lehető legszigorúbban fellép az illegálisan Magyarországra érkezőkkel szemben

    A kormány megvédi a magyar munkahelyeket és a lehető legszigorúbban fellép az illegálisan Magyarországra érkezőkkel szemben. Az egyik keleti vármegyében hamis papírokkal akartak a jogszabályok által megengedettnél nagyobb létszámra munkavállalási engedélyt kérni. A helyi járási hivatal az esetről haladéktalanul tájékoztatta a rendőrséget, ahol közokirat-hamisítás miatt indult eljárás harmadik országbeliek jogellenes foglalkoztatásával kapcsolatban.
A gyanúsítottak a munkaerőigény bejelentéséről szóló, hamisított igazolással próbálták meg lepapírozni a megengedettnél nagyobb létszámot kitevő, harmadik országból érkezett állampolgárok foglakoztatását Hajdú-Bihar vármegyében. Az eset kapcsán közokirat-hamisítás miatt indult eljárás, mely három évig terjedő szabadságvesztéssel járhat.
A magyar munkaerő az első, ezért az Országgyűlés minden eddiginél szigorúbb idegenrendészeti törvényt fogadott el. Magyarországon csak a magyar állam által meghatározott célból, jogcímen, és feltételek teljesülése, valamint az állam ilyen döntése esetén lehet átmenetileg tartózkodni és munkát vállalni. A kormány megvédi a magyar családokat és a magyar munkahelyeket, ezért a jogszabályok értelmében külföldi munkaerő alkalmazására kizárólag akkor kerülhet sor, ha magyar munkaerővel már nem tölthetők be az üres álláshelyek.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.