OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. február 21., szerda 18:45

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. február 21., szerda (OS) - A sóskútiak és a környékbeli települések összefogtak az akkumulátorbontó ellen - a kormány ismét átlépne rajtuk

        Egy kedden társadalmi vitára bocsátott kormányrendelet-módosítás szerint a sóskúti akkumulátorbontó létesítését a kormány kiemelt beruházássá minősítené. Sőt, nem is csak a referencia- és tisztességes székhely nélküli, Alsózsolcán már befürdött, de 4,7 milliárd forint állami támogatás ígérvényével továbbra is rendelkező, szlovén beruházást, hanem egy további 70 hektáros területet, közvetlenül a már megépült – de nem üzemelő - dél-koreai Dongwha és a tervezett szlovén akkumulátorbontó mellett.
     A sóskútiak és a környékbeli települések lakói egyértelműen a városvezetés és a kormány tudtára adták, hogy nem kérnek a szlovén illetőségű Andrada beruházásból. König Ferenc polgármester abban a pillanatban bukott meg településvezetőként, amikor a lakosság határozott véleményével szemben a kormány és a vállalkozó érdekeit próbálta érvényesíteni, azonban a sóskútiak nem álltak meg és helyi népszavazást kezdeményeztek a kérdésben, mely minden bizonnyal érvényes, eredményes és sikeres lesz!

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.