OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2024. február 21., szerda 18:45

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. február 21., szerda (OS) - A sóskútiak és a környékbeli települések összefogtak az akkumulátorbontó ellen - a kormány ismét átlépne rajtuk

        Tudja ezt a kormány is, ezért február 20-án vitára bocsátott egy kormányrendelet-módosítást, amely – ahogy 2020-ban, a helyieket akkor is megkerülve már megtette a Dongwha esetén - kiemelt beruházássá tenné a projektet. Sikere esetén a helyi népszavazás eredményétől és a helyi szabályozástól függetlenül, a kijelölt területen azt tenne a kormány, illetve a kijelölt beruházó, amit akar.    Az LMP – Magyarország Zöld Pártja pontosan az ilyen esetek elkerülése érdekében kezdeményezte országos népszavazását a kiemelt beruházásokra vonatkozó szabályok eltörléséért, hogy egyetlen településvezető, vagy kormány se áldozhassa fel az emberek egészséges környezethez való jogát a külföldi profit oltárán.
     Az akkumulátorgyárak, akkumulátorfeldolgozók nem véletlenül veszélyes üzemek, láthatjuk ezt a szigetszentmiklósi és a gödi események okán is. De a környéken mindenki elborzadva nézte a napokban a francia akkumulátorbontó porig égését, hiszen a Sóskútra tervezett üzem mindössze 800 méterre kerülne egy épülő bölcsődétől, alig egy kilométerre természetvédelmi területtől, illetve tárnoki, sóskúti otthonoktól, valamint csak néhány kilométerre Érd kertvárosától és Pusztazámortól.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.