OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. február 21., szerda 18:58

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2024. február 21., szerda (OS) - Március 3. a hallás világnapja – országos rendezvénnyel készül a SINOSZ . A hallás világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet a hallássérült (siket és nagyothalló) személyekre, ill. a hallásvédelem és -gondozás fontosságára.

        Jó hallásra az élet szinte minden területén szükség van, hiszen a szóbeli kommunikáció nehezen nélkülözhető.
     A WHO felmérése szerint a népesség 5%-a él valamilyen hallássérüléssel, ez hazánkban félmillió siket és nagyothalló embert jelent, akik hátrányos helyzetben vannak többek között az oktatás és a munka világában is, pedig a technológia számos lehetőséget kínál életminőségük javítására.
     A különféle hallásjavító eszközök széles választékban állnak rendelkezésre, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) pedig többféle szolgáltatással támogatja a hallássérült személyek társadalmi integrációját.
     A lehetőségekről azonban sokszor az érintettek is kevés információval rendelkeznek.
     Ebből az apropóból a SINOSZ a hallás világnapjához kapcsolódó rendezvényt szervez, melyre a hazai hallókészülék-forgalmazó cégek képviselőit is meghívta.
     A szakemberek előadásai és a forgalmazói standok bemutatói körképet adnak a hazai hallókészülék-kínálatról, az újdonságokról.
     A program a SINOSZ 6. kerületi székházában kerül megrendezésre – a részvétel minden érintett és érdeklődő számára ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.
     További információk elérhetők a SINOSZ honlapján és Facebook-oldalán.

     Kiadó: Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.