OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 10. péntek
Ismertető


2024. február 27., kedd 16:59

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. február 27., kedd (OS) - A magyar építészek székházáért

    Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága várakozással tekint a Magyar Építészeti Múzeumi és Műemléki Dokumentációs Központ évtizedes hiányokat pótló kialakításának és egy új, távolabbi célokat is szolgáló Építészeti Központ létrehozásának szándékára, ez azonban nem járhat meglévő és eredményesen működő intézményi helyszín megszüntetésével. Különösen nem úgy, hogy a tervezett központ létrejötte csak egy távolabbi időpontban válhat valósággá. Az ICOMOS MNB ezért is köszönti és egyetértőleg támogatja a Magyar Építőművészek Szövetségének az épületért való kiállását, amikor "kinyilvánítja, mindent megtesz a jelenlegi Építészek Háza megtartásáért, hogy a magyar építészet jelképévé is vált emblematikus épület hosszútávon is a magyar építőművészetet és kultúrát tudja szolgálni."

     Kiadó: ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.