2024. május 10. péntek

2024. február 27., kedd 16:59

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. február 27., kedd (OS) - A magyar építészek székházáért

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága várakozással tekint a Magyar Építészeti Múzeumi és Műemléki Dokumentációs Központ évtizedes hiányokat pótló kialakításának és egy új, távolabbi célokat is szolgáló Építészeti Központ létrehozásának szándékára, ez azonban nem járhat meglévő és eredményesen működő intézményi helyszín megszüntetésével. Különösen nem úgy, hogy a tervezett központ létrejötte csak egy távolabbi időpontban válhat valósággá. Az ICOMOS MNB ezért is köszönti és egyetértőleg támogatja a Magyar Építőművészek Szövetségének az épületért való kiállását, amikor "kinyilvánítja, mindent megtesz a jelenlegi Építészek Háza megtartásáért, hogy a magyar építészet jelképévé is vált emblematikus épület hosszútávon is a magyar építőművészetet és kultúrát tudja szolgálni."

Kiadó: ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület