OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2024. február 28., szerda 19:11

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. február 28., szerda (OS) - Új lehetőség a védelmi technológiát fejlesztő magyar vállalkozásoknak

        A rendezvényt Dr. Porkoláb Imre dandártábornok védelmi innovációért felelős miniszteri biztos és Kumin Ferenc Magyarország londoni nagykövete nyitotta meg, azon felszólalt Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkár és Patrick Sikorsky, a NIF közép-kelet-európai teljesítményéért és ökoszisztémájáért felelős vezetője. Az eseményen részt vett továbbá Gerlaki Bence gazdaságfejlesztési stratégiáért és kifektetésért felelős helyettes államtitkár, valamint a magyar alapkezelők is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra és a NIF tevékenységének megismerésére.
     "A VIKI célja, hogy lehetőségeket teremtsen a kettős felhasználású technológiákat fejlesztő magyar startup-ok számára a piacra jutásban, ugyanakkor erősítse Magyarország NATO-n belüli szerepvállalását. Ezért a VIKI szorosan együttműködik a NATO Innovációs Alappal, annak a hazai sikeres tőkepiaci szereplőkkel való összekapcsolása érdekében. A londoni eseménysorozat is ezt a célt szolgálta." – hangsúlyozta Dr. Porkoláb Imre. A rendezvény megalapozza az először 2023 szeptemberében megrendezett NATO Innovációs Hét idei megszervezését is, aminek keretében a Szövetség innovációval foglalkozó csúcsszerveinek képviselői látogatnak majd Budapestre, hogy megismerjék a magyar innovációs ökoszisztémát.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.