OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. február 28., szerda 19:11

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. február 28., szerda (OS) - Új lehetőség a védelmi technológiát fejlesztő magyar vállalkozásoknak

        A NIF kockázati tőkealapként lehetővé teszi a stratégiai célú befektetéseket a Szövetség számára kritikus jelentőségű, kettős felhasználású (védelmi és polgári), feltörekvő és felforgató technológiákat fejlesztő startup vállalkozásokba. E mögött az a felismerés áll, hogy a csúcstechnológiát fejlesztő startup-ok – a piacra jutáshoz szükséges hosszabb idő és a fejlesztés tőkeintenzitása miatt – nehézkesen találnak befektetőket. E nehézséget a NIF oly módon hidalja át, hogy korai fázisban lévő fejlesztésekre összpontosítva, hosszú távú (15 éves) befektetéseket hajt végre. A NIF emellett más innovációs kockázati tőkealapokba is befektet, amennyiben az adott befektetés összhangban áll az Alap stratégiai célkitűzéseivel.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.