OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. március 5., kedd 14:02

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. március 5., kedd (OS) - A DK reagálása Orbán köztársasági elnökének hivatalba lépésére

    Hiába hazudta náci apjáról Sulyok Tamás leendő köztársasági elnök, hogy kommunista üldözés áldozata lett, sőt halálra ítélték, a HVG cikkében újabb, leleplező információkat közölt róla. Sulyok Tamás apja - aki még a nyilasoknál is szélsőségesebb, a német megszállókat kiszolgáló, magyar nemzetiszocialista párt aktív tagja volt a második világháború idején - egy haláltáborba deportált, zsidó ügyvéd irodáját foglalta le.

A Demokratikus Koalíció szerint senki sem felelős a szülei tetteiért, de Sulyok Tamásból nem lehet köztársasági elnök úgy, hogy a saját politikai előmenetele érdekében hazudott édesapja náci múltjáról. Ma van az utolsó alkalma Sulyok Tamásnak, hogy bocsánatot kérjen a magyar néptől a hazugságaiért, és visszalépjen a köztársasági elnöki tisztségtől. Magyarország államfője a nemzet egységét hivatott képviselni, erre a feladatra pedig alkalmatlan egy hazug ember, aki saját érdekében mentegette náci apját.

Barkóczi Balázs
A DK országgyűlési képviselője, szóvivője

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a DK Facebook-oldalán.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.