OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2024. március 19., kedd 10:27

A Down Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. március 19., kedd (OS) - A Down Alapítvány minden évben megünnepli a Down-szindróma Világnapját (március 21.), színielőadás is kapcsolódik a nevezetes nap programjaihoz. Az idei duplán ünnepnap az alapítvány életében. Hiszen, a világnapi események mellett ezen a napon kerül sor új szolgáltató centrumunk ünnepélyes megnyitójára is.

        A világnapon a Zuglói Civil Házban zenés színdarabot tekintenek meg ügyfeleink, az újbudai, a kőbányai és rákospalotai szolgáltató centrumainkban egész napos programsorozat várja majd a Down-szindrómás ünnepelteket és az ünneplőket. Három intézményünk ügyfelei világnapi túrát tesznek a Gellért-hegyre, ahol Összecsengünk címmel közös, csengő-bongó hangszeres örömünneplést tartanak, március 21-én.
     Rákospalotán összekötjük a Világnapot az új napközi otthonunk ünnepélyes megnyitójával, amely az alapítványnak már meglévő védett munkahelyének az épületében kapott helyet. Negyven családban vagy támogatott lakhatásban élő ember életébe hoz majd pozitív változást.
     Ebben az évben is csatlakoztunk a Down-szindróma Világszövetség kezdeményezéséhez, melynek mottója: "Ne skatulyázz be!" Maguk az érintettek vallanak arról, mennyire szeretnék, hogy egyénként, egyenjogú emberként, állampolgárként, partnerként tekintsenek rájuk.
    
     Kiadó: Down Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.