OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 9. csütörtök
Ismertető


2024. március 22., péntek 09:34

A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. március 22., péntek (OS) - A Víz Világnapjához kapcsoló, a Magyar Víz és Szennyvíztechnikai Szövetség által tartott sajtótájékoztató helyenként drámai dolgokra hívta fel a figyelmet és az áldozatvállalás fontosságára.

    A "VIZET MINDENKINEK" és a "NEM HAGYUNK SENKIT HÁTRA" hívómondatok ellenére az ENSZ Fenntartható fejlődési célok "Tiszta víz és jó higiénés körülmények" célterületének teljesítését értékelő 2023-as konferenciája súlyos lemaradásokat állapított meg. A 2024-es "Víz a Békéért". jelmondat a vízválságok (kevés víz, sok víz, szennyezett víz) okozta konfliktusok miatt aktuális, melyek számos lokális és nemzetközi feszültség és háborúskodás kirobbantói.
A klíma- és a helyenként robbanásszerű demográfiai változások okán a VÍZBIZTONSÁG a GLOBÁLIS BÉKE kulcstényezőjévé vált. Lokális szinten a vízkészletek mennyiségi és minőségi megóvása, az ezt szolgáló infrastruktúra fenntartása a társadalmi béke alapja, amit az egymás – és a jövő nemzedékek iránti áldozatvállalással óvhatunk meg.
Amennyiben tehát a Víz a Béke záloga, akkor áldozzunk is érte! Többek között erről is szólt a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség panelbeszélgetése a Margitszigeti Víztoronyban, a Víz Világnapjának apropóján
A résztvevők Gyura Gábor UNEP (ENSZ környezetvédelmi biz.) pénzügyi szakértő, Dedák Dalma WWF környezetvédelmi tanácsadó és dr. Kovács Károly a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség elnöke volt, Litkai Gergely klímaaktivista.

          
     Kiadó: Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.