OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2024. március 28., csütörtök 11:33

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. március 28., csütörtök (OS) - Spároljunk egy kicsit! Az üzleti életben történő talpon maradás kemény feltételeket támaszt. Élénk figyelmet, innovációs készséget követel. Az élelmiszer kis- és nagykereskedelem harca a vásárlókért élet-halál küzdelem. Kétfrontos csatatér, ahol a konkurencia mindig készenáll a hódításra, akár a bekebelezésre is.

    A magyarországi élelmiszerpiac nagyjából felosztásra került, így a "nagy hal-kis hal" effektus meghatározó tényezőként játszik szerepet. Ki mit tud a vásárlókért tenni játszma győzteseket és veszteseket produkál.
A SPAR vezetés és tulajdonosa téves útra indult, mert az Európai Bizottságot választotta a vásárlók helyett partnerének. Vesztes elképzelés, hogy egy ilyen politikai befektetés majd előnyös hozamokat garantál.
Túlzónak nem mondható, hogy a SPAR Magyarországon tetszik, nem tetszik, a vásárlókkal egy tányérból eszik. A dolog fedett akciónak indult, feljelentve a magyar államot az ár-stopokért és a különadóért, majd titkolózó eszközök bevetésével a magyar embereknek járó pénzek visszatartását is az Európai Uniótól megcélozta.  Ez már felveti az önérdek csorbítását is, hiszen, ha a vásárlóerő csökken, a SPAR forgalma is ugyanezt fogja tenni.
A SPAR vásárlói úgy értékelhetik, hogy a konkurenciaharcban a SPAR alulmaradt. Bérfejlesztéseinek elmaradása, hivatkozva a különadóra, nem állja meg a helyét.
    
     Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.