OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2024. március 28., csütörtök 11:34

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. március 28., csütörtök (OS) - A 13. havi nyugdíj egységesítésével számos nehéz helyzetben élő idős honfitársunknak lennénk képesek segítséget nyújtani. Magyarországon a legalacsonyabb és legmagasabb nyugdíj közötti különbség százszoros, miközben például Lengyelországban ez a különbség csupán hétszeres. Közel egymillió nyugdíjas él jelenleg a nyugdíjas létminimum alatt, így a 13. havi nyugdíj megváltoztatásával az ő helyzetükön tudnánk elsősorban javítani.

    Minthogy a 13. havi nyugdíj nem járulék alapú juttatás, így csupán kormány akaratán múlik a jelenlegi helyzet megváltoztatása, az nem járna többletkiadással a költségvetés számára.

Javaslatunk megvalósulása esetén a 13. havi nyugdíj végre az lehetne, aminek mindig is lennie kellett volna: a szegénységben élő időseket megsegítő támogatásnak. Továbbá javasoljuk, hogy az így megváltoztatott 13. havi nyugdíj egy összegben, december elején kerüljön kifizetésre, ezzel is segítve az időseket az év végéhez közeledve.
    
     Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.