OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. március 28., csütörtök 14:57

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. március 28., csütörtök (OS) - Létrejött a DK, MSZP, Párbeszéd szociáldemokrata-zöld szövetség

    "A Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista párt és a Párbeszéd - ZÖLDEK hosszútávú, stratégiai megállapodást kötöttek. A cél legyőzni Orbán rendszerét, és szociáldemokrata-zöld kormányzással kivezetni az országot ebből a mély válságból" – jelentette be Dobrev Klára a három párt közös sajtótájékoztatóján.

Dobrev Klára szerint az Orbán-kormány több fronton is megbukott. Elvesztette az irányítást az ország mindennapi élete felett, összeomlott a hitelessége itthon és külföldön, a pedofilválság pedig nyilvánvalóvá tette a romlottságát. Az elmúlt napok eseményei bebizonyították, hogy a magyar embereket nem védi meg már a magyar állam, a rendőrség, ügyészség a gonosztól, csak a NER rendszerének milliárdosait és kiszolgálóit.

Dobrev Klára arról beszélt, hogy a Fidesz mellett az ellenzéki oldal is kezd szétesni, szétforgácsolódni, miután soha ennyi ellenzéki párt nem indult a választáson. Erre kívánnak megoldást adni a hárompárti szövetséggel.

"Adott a DK közössége, amely mára több mint egymillió ellenzéki polgár politikai otthona, egyben a legnagyobb ellenzéki erő a magyar vidéken. Adott a Magyar Szocialista Párt mind a mai napig jelentős szervezeti ereje, rutinja és számos helyi politikusa és polgármestere. Adott a Párbeszéd klímavédelemben bizonyított tudása és tapasztalata.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.