OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2024. március 28., csütörtök 14:57

A Demokratikus Koalíció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. március 28., csütörtök (OS) - Létrejött a DK, MSZP, Párbeszéd szociáldemokrata-zöld szövetség

    Valamint, Karácsony Gergely vezetésével adott a budapestiek támogatása is, hogy az ország minden pontján, a fővárostól a falvakig a szociáldemokraták és zöldek jelentsék a kormány alternatíváját" – magyarázta Dobrev Klára.

Kiemelte, hogy a szövetség nem csak június 9-nek szól. Arra készülnek, hogy a hétköznapokat is együtt fogják folytatni, összeállnak közös EP és budapesti listára, majd közös miniszterelnök-jelöltet is állítanak.

"Mert itt mi közösen hiszünk abban, hogy ebből a mély válságból egy szociáldemokrata-zöld kormány fogja tudni kivezetni az országot" – zárta beszédét.

Ezután Karácsony Gergely vette át a szót. "Mikor megalakult az új fővárosi vezetés, az volt a feladatom, hogy ezt a köztársaságpárti koalíciót végigvigyem az elkövetkező években, és megerősödve újra a választók bizalmát kérjük" – kezdte. Hozzátette, hogy nagyon büszke mindarra, amit véghezvittek, és ez a mostani szövetség is arról szól, hogy a politika szolgálat legyen, ne uralkodás.

Budapesten egy új választási rendszert alkotott a Fidesz, hogy zavart keltsenek az ellenzéki sorokban, folytatta Karácsony Gergely. A hárompárti szövetség ezért közös listát fog állítani, amely egy méltányos és korrekt együttműködést fog megalapozni a következő ciklusra, mint a fővárosi politika vezető ereje, mondta.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.