2024. április 28. vasárnap

2024. március 28., csütörtök 14:57

A Demokratikus Koalíció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. március 28., csütörtök (OS) - Létrejött a DK, MSZP, Párbeszéd szociáldemokrata-zöld szövetség

Valamint, Karácsony Gergely vezetésével adott a budapestiek támogatása is, hogy az ország minden pontján, a fővárostól a falvakig a szociáldemokraták és zöldek jelentsék a kormány alternatíváját" – magyarázta Dobrev Klára.

Kiemelte, hogy a szövetség nem csak június 9-nek szól. Arra készülnek, hogy a hétköznapokat is együtt fogják folytatni, összeállnak közös EP és budapesti listára, majd közös miniszterelnök-jelöltet is állítanak.

"Mert itt mi közösen hiszünk abban, hogy ebből a mély válságból egy szociáldemokrata-zöld kormány fogja tudni kivezetni az országot" – zárta beszédét.

Ezután Karácsony Gergely vette át a szót. "Mikor megalakult az új fővárosi vezetés, az volt a feladatom, hogy ezt a köztársaságpárti koalíciót végigvigyem az elkövetkező években, és megerősödve újra a választók bizalmát kérjük" – kezdte. Hozzátette, hogy nagyon büszke mindarra, amit véghezvittek, és ez a mostani szövetség is arról szól, hogy a politika szolgálat legyen, ne uralkodás.

Budapesten egy új választási rendszert alkotott a Fidesz, hogy zavart keltsenek az ellenzéki sorokban, folytatta Karácsony Gergely. A hárompárti szövetség ezért közös listát fog állítani, amely egy méltányos és korrekt együttműködést fog megalapozni a következő ciklusra, mint a fővárosi politika vezető ereje, mondta.

Kiadó: Demokratikus Koalíció