OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2024. március 29., péntek 11:27

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. március 29., péntek (OS) - Semjén Zsolt még az ünnepek előtt gyorsan odaadta az arab befektetőknek Budapest legnagyobb zöld tartalékát -

    Lehullt a lepel, Semjén Zsolt törvénytervezete szerint a kormány vállalja, hogy 304 milliárd forint adófizetői pénzből ágyaz meg egy olyan projektnek, amiről meg sem kérdezték a budapestieket.

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja arra kéri az országgyűlési képviselőket, hogy ne szavazzák meg a törvényt, a kormányt pedig arra, hogy az arab befektetők helyett inkább a budapestiekkel egyeztessen, ugyanis Rákosrendező területén zöldfelületi rekultivációra, parkok fejlesztésére és megfizethető lakhatás biztosítására, bérlakások építésére lenne szükség!

Az egész projekt több szempontból elhibázott: a kormány vállalja, hogy kiemelt beruházássá nyilvánítja az építkezést, így a beruházónak nem kell majd figyelembe vennie például sem az építészeti, sem a környezetvédelmi előírásokat, továbbá teljesen elveszi az önkormányzatok - és ezzel az ott élők - jogát attól, hogy bármilyen módon érdemben befolyásolják azt, hogy milyen módon alakítja át a kormányzat az érintett városrészt. Ezért is kezdeményezett népszavazást a kiemelt beruházási törvényi rendelkezések eltörléséről az LMP, ezt viszont Lázár János minisztériuma megtámadta a Kúriánál.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.