OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. április 3., szerda 08:53

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. április 3., szerda (OS) - Árnyékkormány: Orbán elhibázott gazdaságpolitikájának árát a gürcölő magyarok fizetik meg

    A kormány többször módosított hiánycélját is felülírta a KSH ma közzétett adata: 2023-ban a GDP 6,7 százaléka volt a költségvetés hiánya. A GDP-arányos államadósság 73,5 százalék lett, éppen csak fél százalékkal kisebb az előző évinél.

Az Árnyékkormány szerint mindez az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikájának, katasztrofális válságkezelésének, és az Európai Unióval szembeni háborúskodásnak a következménye. Ha nő a költségvetés hiánya, ha nő az államadósság, annál nagyobbak az adók, annál drágábbak az élelmiszerek, és annál rosszabbul élnek az Európa legalacsonyabb béreiért dolgoztatott magyarok. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány ennek fog véget vetni a szociáldemokrata fordulat után: vissza fogjuk venni a hazánkat Orbán milliárdosainak a zsebéből, hogy újra a gürcölő magyarokról szóljon az ország!

Bodnár Zoltán
Árnyék-pénzügyminiszter
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.