OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. április 3., szerda 09:13

A Legfőbb Ügyészség közleménye
    Budapest, 2024. április 3., szerda (OS) - A magyar legfőbb ügyész és osztrák kollégái közötti folyamatos, hosszú évekre visszanyúló, kiváló együttműködés újabb fejezete kezdődött azzal a kétnapos találkozóval, amely 2024. március 20-21. között zajlott Ausztriában.

    Dr. Polt Péter legfőbb ügyész Margit Wachberger osztrák legfőbb ügyész meghívására érkezett az osztrák fővárosba. Az osztrák legfőbb ügyész 2023 novemberétől vezeti az Osztrák Köztársaság Legfőbb Ügyészségét, így a mostani találkozó a felek közötti első hivatalos látogatás volt.
A kötetlen munkamegbeszélésen a felek a két ország ügyészségeit érintő aktuális kérdésekről számoltak be, így az osztrák legfőbb ügyész az osztrák büntethetőségi korhatárral kapcsolatos esetleges jogszabályi változásokat és egyes bizonyítékok felhasználását érintő alkotmánybírósági döntéseket, míg Polt Péter legfőbb ügyész a kiegészítő pótmagánvád intézményét ismertette.
Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a találkozó során a grázi helyi ügyészségen is látogatást tett, ahol Brigitte Steger vezető ügyésszel tartott megbeszélést.

Budapest, 2024. április 03.

Legfőbb Ügyészség
Kommunikációs és Sajtófőosztály


     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.