OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. április 3., szerda 10:47

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. április 3., szerda (OS) - Donáth Anna az Európai Parlamenttel vizsgáltatná ki Magyar Péter hangfelvételét

    Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője kezdeményezi az Európai Parlamentnél, hogy vizsgálják ki a Magyar Péter által kiszivárogtatott hangfelvételt.

Donáth úgy fogalmaz: "A Magyar Péter által készített és nyilvánosságra hozott hangfelvétel sorsa továbbra is kérdéses. A kormánynak nincs válasza az elhangzottakra, a jelenlegi igazságügyi miniszter hallgat, az ügyészség terel.
Varga Judit állításai nagyon súlyos bűncselekményekről szólnak, amiket a kormányzat és az ügyészség prominens szereplői követhettek el. Egy ilyen helyzetre csak egy független vizsgálat lehet a megnyugtató válasz. Ezért kezdeményezem az Európai Parlamentnél, hogy vizsgálják ki a Magyar Péter által kiszivárogtatott hangfelvételt, különös tekintettel a magyar igazságszolgáltatás függetlenségére. (...) Abban az országban, ahol ilyen nyíltan tapossák meg a jogszabályokat, követnek el bűncselekményeket kormányzati szereplők, tisztességes vállalkozások nem fognak befektetést hozni, és a tisztességes magyar és külföldi tulajdonú vállalkozások elkezdik keresni a menekülés lehetőségét."
    
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.