OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2024. április 5., péntek 11:26

A Mi Hazánk frakció közleménye
    Budapest, 2024. április 5., péntek (OS) - Csak a Mi Hazánk jelölt alkotmánybírót a határidőig

    Egyetlen alkotmánybíró-jelöltet hallgat meg az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága a döntés előtt, mert csak a Mi Hazánk jelölt minden szigorú feltételt teljesítve egy szaktekintélyt Sulyok Tamás korábbi helyére.

Alkotmányos válság van, amire egy szélesebb körű, nagyobb legitimitású alkotmányozó nemzetgyűlés a legjobb válasz, hiszen a Fidesznek sosem volt kétharmados választói felhatalmazása. A politikai válságot jelzi, hogy Trócsányi László sem vállalta végül az alkotmánybírósági tagságot, a Fidesz így saját jelölt nélkül maradt. A Mi Hazánknak azonban kormányra készülve minden fontos tisztségre van alkalmas embere, így jelöltünk korábban pl. az Állami Számvevőszék élére és az MNB Monetáris Tanácsába szakembert, ahogy államfőnek is dr. Csath Magdolna közgazdász professzort.

A Mi Hazánk most egy olyan ritka jogászt jelölt alkotmánybírónak, akinek már volt sikeres Ab-beadványa, jogszabálymódosításra kötelezve az Országgyűlést. Dr. Bánovics Tamás közel 40 évi jogi területen folytatott szakmai gyakorlattal rendelkezik, az Országos Választási Bizottság tagja is volt a MIÉP delegáltjaként, illetve a párt fővárosi közgyűlési képviselője 1998-2002 között, ő volt a ciklus legtöbb indítványt benyújtó, legtöbbször felszólaló, legtöbb ülésen részt vevő képviselője, kimagasló szorgalmával segíthetné a jövőben az alkotmányos válság megoldását.

Novák Előd, országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk alelnöke

     Kiadó: Mi Hazánk frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.