OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2024. április 9., kedd 09:50

Az Oktatási Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 9., kedd (OS) - Középpontban a digitális oktatási megoldások elterjesztése a köznevelésben – indul a több országon átívelő Erasmus+ projekt

        Digitálistudás-bővítés, módszertani megújulás, regionális tapasztalat- és tudásmegosztás: többek között ezen és ezért dolgoznak az anyaországi és külhoni – szlovákiai, romániai, szerbiai, horvátországi, ukrajnai és szlovéniai – magyar oktatás meghatározó szervezetei a korszerűbb és hatékonyabb oktató-nevelő munka érdekében.
     2024. április 1-jén indul a "Köznevelési együttműködés a digitális módszerek és eszközök használatának támogatására Magyarországon és a szomszédos országokban" című projekt megvalósítása, európai uniós támogatással, az Erasmus+ programban. Egyszerre hét országban látnak munkához pedagógusok, intézményvezetők, oktatási-köznevelési szakemberek, oktatásszervezők: Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában és Ukrajnában. A cél, hogy olyan digitális megoldásokat fejlesszenek és osszanak meg egymással, amelyek hozzájárulnak a korszerűbb és hatékonyabb oktató-nevelő munkához a köznevelési intézményekben. A projekt előzetes igényfelmérést követően tréningekkel, műhelyfoglalkozásokkal biztosítja a tudásbővítést, a pedagógusok digitális kompetenciáinak gyarapítását.

     Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.