2024. május 2. csütörtök

2024. április 9., kedd 09:50

Az Oktatási Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 9., kedd (OS) - Középpontban a digitális oktatási megoldások elterjesztése a köznevelésben – indul a több országon átívelő Erasmus+ projekt

Digitálistudás-bővítés, módszertani megújulás, regionális tapasztalat- és tudásmegosztás: többek között ezen és ezért dolgoznak az anyaországi és külhoni – szlovákiai, romániai, szerbiai, horvátországi, ukrajnai és szlovéniai – magyar oktatás meghatározó szervezetei a korszerűbb és hatékonyabb oktató-nevelő munka érdekében.
     2024. április 1-jén indul a "Köznevelési együttműködés a digitális módszerek és eszközök használatának támogatására Magyarországon és a szomszédos országokban" című projekt megvalósítása, európai uniós támogatással, az Erasmus+ programban. Egyszerre hét országban látnak munkához pedagógusok, intézményvezetők, oktatási-köznevelési szakemberek, oktatásszervezők: Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában és Ukrajnában. A cél, hogy olyan digitális megoldásokat fejlesszenek és osszanak meg egymással, amelyek hozzájárulnak a korszerűbb és hatékonyabb oktató-nevelő munkához a köznevelési intézményekben. A projekt előzetes igényfelmérést követően tréningekkel, műhelyfoglalkozásokkal biztosítja a tudásbővítést, a pedagógusok digitális kompetenciáinak gyarapítását.

Kiadó: Oktatási Hivatal