OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2024. április 9., kedd 11:38

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. április 9., kedd (OS) - Donáth Anna Magyar Péter Európa-víziójáról: A Fidesz Európa-politikája a rombolás, a pénzlehúzás és Putyin érdekeinek kiszolgálása

    Magyar a tegnap este arról beszélt: saját Európa-politikája közelebb áll a Fideszéhez, mint az ellenzékéhez. Donáth Anna, a Momentum elnöke ennek kapcsán elmondta:
Magyar Péter tegnap azt nyilatkozta, hogy a Fidesz Európa-politikája közelebb áll hozzá, mint az ellenzéké. Mondata egybecseng korábbi, "sok minden jó irányba megy ebben az országban"-típusú kijelentéseivel.
De beszéljünk világosan: a Fidesz Európa-politikája a rombolás, a pénzlehúzás és Putyin érdekeinek kiszolgálása. Amikor Magyar az európai szuperállammal riogat, azzal egy orbáni fakenewst ismétel meg. Valójában egy átláthatóbb, szolidárisabb és hatékonyabban működő Európa igénye áll szemben a Fidesz-féle populisták szuverenitásba csomagolt rombolásával.
A nemzetállami szuverenitás és az erős Európa tudatos szembeállítása, a "mindenbe beleszóló Brüsszellel" való riogatás a rogáni propaganda szüleménye. A valóság az, hogy sokkal többet kapunk Európától, mint amennyi kötelességet ránk ró a tagság. Nemcsak szabad határokat, kereskedelmet, támogatást és védelmet, hanem együttműködést és identitást is.
Ha Magyar Európa kérdésében közelebb áll a Fideszhez, mint a Momentumhoz, akkor nem pusztán a magyar ellenzéket opponálja, de a teljes Európa-projektet, és annak minden támogatóját: a szociáldemokratákat, a liberálisokat, de még a Néppártot is.

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.