OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2024. április 9., kedd 12:10

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 9., kedd (OS) - Matolcsy, Varga és Nagy személyes konfliktusának vesztesei a magyarok

    Húsvéti csodaként értékelte a pénzpiac Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter és Matolcsy György jegybankelnök munkaebédjét, mivel a magyar gazdaságpolitika irányítói hosszú idő óta a nyilvánosság előtt vitatkoznak, most pedig végre személyesen is szóba álltak egymással.
Nemcsak méltatlan ez a személyes vita, hanem ennek a valódi árát a magyar embereknek kell megfizetniük az elszálló forintárfolyammal, az emelkedő árakkal és az egyre szűkülő családi büdzsével. Kérdés, hogy sikerült-e lezárni a személyeskedő vitákat, foglalkoznak-e végre a magyar gazdaság problémáival.
A polémia esetleges folytatását vetíti előre, hogy a Pénzügyminisztérium talonban tart egy törvénytervezetet, amely szerint az MNB fideszes tagokkal teli felügyelőbizottsága jóval nagyobb ellenőrzési jogot kapna a jegybank és az alapítványai felett. A kormány és az MNB vitájában az Állami Számvevőszék egyik jelentése nyithat új frontot, mert az ÁSZ úgy véli, hogy az MNB székházát túlárazva újítják fel, 55 milliárd helyett ma már 102 milliárd forint fölé nőtt a projekt költségvetése.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.