OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2024. április 9., kedd 14:11

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. április 9., kedd (OS) - Varga Mihály meghallgatását kezdeményezzük a Pénzügyminisztérium sikkasztási botrányában

        Az Orbán-kormány elmúlt 14 évének egyik legnagyobb korrupciós botránya rajzolódik ki a 24.hu cikke alapján. A Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium 54 tisztviselőjét, köztük osztályvezetőket, egy főosztályvezetőt és egy volt helyettes államtitkárt is azzal vádolnak, hogy iparszerűen lopták el az uniós pénzeket.
     A Demokratikus Koalíció szerint Varga Mihály nem hallgathat tovább a minisztériumát behálózó, uniós pénzeket sikkasztó maffiáról, ezért a pénzügyminiszter meghallgatását kezdeményezzük az Országgyűlés Költségvetési Bizottságában. Varga Mihálynak el kell számolnia azzal, hogyan lophatták el iparszerűen az európai uniós pénzeket a saját beosztottjai. Nem fogjuk hagyni, hogy Varga Mihály és a főnöke, Orbán Viktor megússza az elmúlt 14 év egyik legnagyobb korrupciós botrányát. Elegünk van az Orbán-rendszerből, a mindent megúszó fideszes milliárdosokból, a közpénztolvajokból, és a szabadon engedett fideszes pedofilokból is! Itt az ideje, hogy a szociáldemokraták és zöldek, Dobrev Klára és Karácsony Gergely vezetésével együtt vessenek véget az Orbán-rendszernek!

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese

Arató Gergely sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.