OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2024. április 10., szerda 13:54

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 10., szerda (OS) - Dobrev Klára: A DK nemet mond a Fidesz megalázó, kizsigerelő törvényére

    Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti listavezetője az európai minimálbér-szabályozás vitáján szólalt fel a magyar Parlamentben. Beszédében elmondta, a szabályozás arról szól, hogy nem lehet többé kizsigerelni a dolgozókat. Az Európai Parlamentben konzervatívok, baloldaliak, zöldek, liberálisok együtt szavazták meg a törvényt, mert megértették: nem lehet a munkásokat a végletekig kizsigerelni. "Nem az emberek vannak a gazdaságért, a gazdaságnak kell szolgálni a tisztességes emberi életet. A munkavállaló nem egy csavar a gyár gépezetében" - fogalmazott.

Dobrev Klára elmondta: öt évvel ezelőtt ezzel a programmal érkezett meg a magyar politikába európai parlamenti képviselőjelöltként. "Emlékszem, ezekben a padsorokban itt ülnek azok az emberek, akik ezt lázálomnak, rémálomnak minősítették, hogy úgysem lesz belőle semmi. Egyedül Orbán volt az, aki megpróbálta megvétózni a jogszabályt, mert neki a multik, az oligarchák profitja fontosabb, mint hogy milyen béreket keresnek a magyarok. Miközben elszegényítik a magyar embereket, a milliárdosokat, az oligarchákat mérhetetlenül gazdaggá teszik. A Fidesz-kormánynak a milliárdosok, kastélyok, luxusszállók és jachtok fontosabbak, ezért nem hajlandóak tisztességes jövedelmekről, tisztességes minimálbérről szóló szabályt alkotni."


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.