OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2024. április 11., csütörtök 20:51

A Sándor-palota közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 11., csütörtök (OS) - Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a Három Tenger Kezdeményezés Csúcson Vilniusban

    A Balti-tenger, a Fekete- és az Adriai-tenger között fekvő 13 ország (Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Ausztria, Horvátország, Románia, Görögország és Bulgária) részvételével minden évben megrendezik az ún. Három Tenger Kezdeményezés (HTK) csúcstalálkozóját és üzleti fórumát.

Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a - most Vilniusban tartott - csúcstalálkozón kifejezte Magyarországnak azt a korábbi szándékát és célját, hogy a közép-európai országok közötti politikai, gazdasági, infrastrukturális kapcsolatokat megerősítve, a közös együttműködés révén magasabb szintre emeljék a régió versenyképességét és gazdasági érdekérvényesítő erejét Európában és a világban.  A köztársasági elnök szerint Magyarország számára kiemelten fontos a kölcsönös tiszteleten alapuló gazdasági és diplomáciai kapcsolatok továbbfejlesztése és a közép-, és kelet-európai országok összeköttetése. A HTK Csúcstalálkozón résztvevő államok képviselői közös nyilatkozatot fogadtak el.


     Kiadó: Sándor-palota

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.