2024. május 5. vasárnap

2024. április 12., péntek 11:40

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. április 12., péntek (OS) - Az MSZP nemet mond a nyomozati iratok kormányzati áttekintésének, manipulálásának legalizálására

Az MSZP számára elfogadhatatlan, hogy miután a "Tóni, Barbara és Ádám" körről kiderült, hogy a Schadl-Völner-ügyben kihúzatták magukat az ügyészi iratokból, és az akkori igazságügyi miniszternek – saját bevallása szerint – embert kellett küldenie, hogy kiderítse, mi van még az iratokban, utólag inkább legalizálják az ilyen eljárásokat.
     Ezt is tartalmazza a kormánynak az igazságügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/8004. számú törvényjavaslata.
Az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoportja nem ért egyet ezzel a rendelkezéssel, ezért módosító javaslatban kezdeményezte azon rendelkezések törlését, amely lehetővé tenné, hogy az igazságügyi miniszter megismerhesse az ügyészségi iratokban foglaltakat.

MSZP

Kiadó: MSZP Országos Központ