OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. április 12., péntek 11:40

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. április 12., péntek (OS) - Az MSZP nemet mond a nyomozati iratok kormányzati áttekintésének, manipulálásának legalizálására

        Az MSZP számára elfogadhatatlan, hogy miután a "Tóni, Barbara és Ádám" körről kiderült, hogy a Schadl-Völner-ügyben kihúzatták magukat az ügyészi iratokból, és az akkori igazságügyi miniszternek – saját bevallása szerint – embert kellett küldenie, hogy kiderítse, mi van még az iratokban, utólag inkább legalizálják az ilyen eljárásokat.
     Ezt is tartalmazza a kormánynak az igazságügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/8004. számú törvényjavaslata.
Az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoportja nem ért egyet ezzel a rendelkezéssel, ezért módosító javaslatban kezdeményezte azon rendelkezések törlését, amely lehetővé tenné, hogy az igazságügyi miniszter megismerhesse az ügyészségi iratokban foglaltakat.

MSZP

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.