OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. április 12., péntek 12:25

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. április 12., péntek (OS) - Aki nem dolgozik, ne is egyék!" - Indokolta a fideszes Hende Csaba, miért nem törődnek a szegény sorsú gyerekekkel

    Őszinteségi rohamot kapott Hende Csaba, a parlament Törvényalkotási Bizottságának elnöke, amikor a testület április 4-i ülésén azzal söpörte le az asztalról a családi pótlék emeléséről szóló ellenzéki javaslatot, hogy "aki nem dolgozik, ne is egyék". Ha tehát a Fideszen múlik, az állásukat elvesztő és a fizetésükből megélni képtelen szülők gyerekei nyugodtan éhen is halhatnak. Őket hagyta magára az Orbán-kormány a megélhetési válság kellős közepén.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány a duplájára emelné a 2008 óta változatlan összegű családi pótlékot. Elutasítjuk az Orbán-kormány perverz társadalompolitikáját, ami a fideszes milliárdosoknak egyre többet ad, míg a gürcölő magyaroknak pedig egyre kevesebbet. Az orbáni infláció miatt rekordmagasak az élelmiszerárak, a benzinárak és a rezsiszámlák, így a magyar családoknak minden fillérre szükségük van a gyerekeik felneveléséhez. Ezért, ha Orbán június 9-én az EP-választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással. Mi itt voltunk, itt vagyunk és itt is leszünk, amíg véget nem vetünk az Orbán-rendszernek.

Gy. Németh Erzsébet

Szociális- és nyugdíjügyi árnyékminiszter
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.