OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. április 12., péntek 13:53

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. április 12., péntek (OS) - Ma kezdődött a DK K. Endre kegyelmi ügyében indított pere

    Elutasította az Igazságügyi Minisztérium a Demokratikus Koalíció közérdekű adatigénylését K. Endre kegyelmi ügyében, ezért bírósághoz fordultunk, hogy kiderüljön, milyen indokkal kapott kegyelmet a bicskei pedofilsegítő. A per első tárgyalásán az Igazságügyi Minisztérium jogászai azzal érveltek, hogy bűnügyi, személyes adatokat akart kikérni a DK, miközben tudjuk, hogy kiről és milyen bűncselekményről van szó, csak azt nem, hogy mivel érdemelte ki K. Endre a kegyelmet, és hogy volt-e Orbán Viktornak köze a kegyelmi döntéshez.

A Demokratikus Koalíció szerint az orbáni pedofilhálózat azért titkolja a magyarok előtt a bicskei pedofilsegítő elnöki kegyelmének kormánydokumentumait, nehogy kiderüljön: Varga Judit volt igazságügyi miniszter Orbán Viktor utasítására jegyezte ellen a bukott köztársasági elnök, Novák Katalin kegyelmi határozatát K. Endre ügyében. Éppen így működik az orbáni pedofilhálózat: Orbán pedofilokat tüntet ki, pedofilsegítőket enged szabadon, azután eltussolja az igazságot a magyarok elől. Mi, DK-sok véget akarunk vetni ennek! Ki akarjuk söpörni az orbáni pedofilhálózatot, nem fogjuk hagyni, hogy az orbáni pedofilhálózat kimosdassa a felelősség alól Orbán Viktort és kormányát!

Kálmán Olga
A DK frakciószóvivője

Kálmán Olga sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.