OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető


2024. április 12., péntek 14:41

A Párbeszéd-Zöldek közleménye
    Budapest, 2024. április 12., péntek (OS) - Változás a Párbeszéd–Zöldek európai parlamenti listáján: Barabás Richárd áll az első helyen

    A Párbeszéd–Zöldek kongresszusa – a hazai zöldpolitikai képviseletben beállt változás, valamint a DK-val és az MSZP-vel kötött megállapodás nyomán – módosította a tavaly kihirdetett európai parlamenti listáját. Ennek következtében az első helyen – a közös listán hetedikként – Barabás Richárd társelnök képviseli a pártot a június 9-i választáson, mögötte dr. Kocsis Krisztián, Szabó Tímea, dr. Erőss Gábor és Szabó Rebeka következik.

Az eddigi listavezető, dr. Jávor Benedek – saját kérésére – a továbbiakban kívülről segíti az EP-csapat munkáját. Döntésének két oka volt. Az egyik: 2023-ban azzal az ambícióval látott munkához, hogy – összhangban az Európai Zöld Párt és a Párbeszéd–Zöldek törekvéseivel – hathatós támogatást nyújt az LMP-vel közös szövetség, a "Zöld pólus" megteremtésére, ám az Ungár Péter vezette párt távolodása, NER-esedése sajnálatosan meghiúsította a célt. A másik: az új, szociáldemokrata-zöld szövetségi rendszer Barabás Richárdnak testhezállóbb feladatokat kínál.

Dr. Jávor Benedek tovább folytatja a munkát Budapest Főváros Brüsszeli Képviseletének vezetőjeként és a Párbeszéd–Zöldek uniós tanácsadójaként.

Párbeszéd–Zöldek Sajtó

     Kiadó: Párbeszéd-Zöldek

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.