2024. május 17. péntek

2024. április 12., péntek 15:08

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 12., péntek (OS) - Hátrányos helyzetű emberek – köztük romák – vállalkozóvá válását segíti a most megnyitott Vállalkozásfejlesztési Központ. A Kiskunhalason április 12-én átadott Vállalkozásfejlesztési Központ kiemelt célkitűzése, hogy segítse a vállalkozások létrejöttét és működését, fejlessze a vállalkozói tudást és kultúrát, hozzájárulva ezzel a foglalkoztatás bővüléséhez és a régió gazdasági növekedéséhez. A leendő és már működő vállalkozásoknak különböző szolgáltatásokkal segítenek a szakemberek, legyen az jogi segítségnyújtás, vagy pályázati tanácsadás, ügyvitel, könyvelés vagy üzleti terv készítése.

A központban több számítógéppel, interneteléréssel felszerelt munkaállomás került kialakításra a leendő ügyfeleknek, de akár konferenciaterem is igénybe vehetnek tárgyalások lebonyolítására, előadások megtartására. A vállalkozók személyre szabott coach tanácsadást is igénybe vehetnek.

A most megnyílt központ feladatának tekinti, hogy a vállalkozók támogatásával minél több új munkahelyet teremtsen, hozzájárulva a gazdaság fellendítéséhez.

Nagy Márton nemzetgazdaságért felelős miniszter köszöntőjében kiemelte, fontos, hogy  Magyarország kormánya 2010 óta elkötelezett amellett, hogy a gazdasági növekedés mindenki számára érezhető legyen. Ennek részeként kiemelten fontosnak tartjuk a cigány vállalkozók bevonását és fejlődését a gazdasági folyamatokba.

Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság