OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 17. péntek
Ismertető


2024. április 12., péntek 15:08

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 12., péntek (OS) - Hátrányos helyzetű emberek – köztük romák – vállalkozóvá válását segíti a most megnyitott Vállalkozásfejlesztési Központ. A Kiskunhalason április 12-én átadott Vállalkozásfejlesztési Központ kiemelt célkitűzése, hogy segítse a vállalkozások létrejöttét és működését, fejlessze a vállalkozói tudást és kultúrát, hozzájárulva ezzel a foglalkoztatás bővüléséhez és a régió gazdasági növekedéséhez. A leendő és már működő vállalkozásoknak különböző szolgáltatásokkal segítenek a szakemberek, legyen az jogi segítségnyújtás, vagy pályázati tanácsadás, ügyvitel, könyvelés vagy üzleti terv készítése.

    A központban több számítógéppel, interneteléréssel felszerelt munkaállomás került kialakításra a leendő ügyfeleknek, de akár konferenciaterem is igénybe vehetnek tárgyalások lebonyolítására, előadások megtartására. A vállalkozók személyre szabott coach tanácsadást is igénybe vehetnek.

A most megnyílt központ feladatának tekinti, hogy a vállalkozók támogatásával minél több új munkahelyet teremtsen, hozzájárulva a gazdaság fellendítéséhez.

Nagy Márton nemzetgazdaságért felelős miniszter köszöntőjében kiemelte, fontos, hogy  Magyarország kormánya 2010 óta elkötelezett amellett, hogy a gazdasági növekedés mindenki számára érezhető legyen. Ennek részeként kiemelten fontosnak tartjuk a cigány vállalkozók bevonását és fejlődését a gazdasági folyamatokba.

     Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.