OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2024. április 16., kedd 10:38

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. április 16., kedd (OS) - Árnyékkormány: Orbán lelkén fog száradni, ha betegek életébe kerül a kórházi adósságok elszállása

    Sajtóinformációk szerint havonta 20 milliárd forinttal nő a kórházak adósságának az összege, a gyógyítást már közvetlenül akadályozzák a kifizetetlen számlák. Ezzel március végén már 130 milliárd forintnál tartunk, máskor ennek a fele is gondot okoz – év végén. Most pedig még csak 3 hónap telt el.

Az Árnyékkormány szerint nem kétséges, mi Orbán terve: a kórházakban uralkodó katasztrofális állapotokkal azt akarja elérni, hogy az emberek inkább a magánegészségügyet válasszák, ha gyógyulni akarnak. A kórházi osztályok ötödét eszközhiány miatt függesztik fel, egyre nagyobb a gyógyszerhiány, a kormány részéről hónapok óta csak az ígérgetés megy, hogy majd valamikor a jövőben segítenek a kórházaknak. Nem számít, hogy a betegek életét veszélyeztetik a kórházak kivéreztetésével, ők még több pénzt akarnak kipréselni a gürcölő magyarokból.

Ezért Orbánnak mennie kell: mi, ellenzékiek nem egymást, hanem Orbán Viktort akarjuk legyőzni, ezért hoztuk létre a szociáldemokrata-zöld szövetséget. Ha Orbán június 9-én az EP-választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással.

Dr. Komáromi Zoltán
Egészségügyi árnyékminiszter

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.