2024. május 3. péntek

2024. április 16., kedd 15:15

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. április 16., kedd (OS) - Molnár Zsolt: Ma van a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja - Tegyünk közösen azért, hogy ez a sötét korszak soha ne térhessen vissza!

80 évvel ezelőtt, 1944. április 16-án kezdődött a magyar történelem egyik legsötétebb korszaka. A magyarországi deportálások sok százezer zsidó származású magyar honfitársunk lemészárlásához vezettek.
Ezekre a sötét időkre nem csak az emléknapokon kell emlékezni, hanem minden hétköznap, amikor azt láthatjuk, hogy ismét felütötte fejét az ordas eszmék korszaka, amikor ismételten szélsőséges, náci, antiszemita megmozdulások vannak világszerte, köztük Magyarországon is.
Időben meg kell állítani ezeknek az eszméknek a terjedését, hiszen a történelmi példa is azt mutatja, hogy volt előzménye a deportálásoknak, hiszen már a ’20-as,’30-as években elkezdődtek azok a történelmi szituációk, pogromok, antiszemita törvények, amelyek végül a sötét vészkorszakhoz vezettek, és amelyek sok százezer ártatlan honfitársunk halálával végződtek Auschwitzban és más haláltáborokban.
Az ilyen eszmékkel szemben zéró toleranciát kell hirdetnünk! Csak egy toleráns társadalom jelenthet megoldást arra, hogy senkit se különböztessenek meg faji, nemzetiségi vagy vallási hovatartozása miatt.
Tegyünk közösen azért, hogy ez a sötét korszak soha ne térhessen vissza!

Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, a Nemzeti Összetartozás Bizottság MSZP-s alelnöke
     Kiadó: MSZP Országos Központ