OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2024. április 16., kedd 15:15

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. április 16., kedd (OS) - Molnár Zsolt: Ma van a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja - Tegyünk közösen azért, hogy ez a sötét korszak soha ne térhessen vissza!

    80 évvel ezelőtt, 1944. április 16-án kezdődött a magyar történelem egyik legsötétebb korszaka. A magyarországi deportálások sok százezer zsidó származású magyar honfitársunk lemészárlásához vezettek.
Ezekre a sötét időkre nem csak az emléknapokon kell emlékezni, hanem minden hétköznap, amikor azt láthatjuk, hogy ismét felütötte fejét az ordas eszmék korszaka, amikor ismételten szélsőséges, náci, antiszemita megmozdulások vannak világszerte, köztük Magyarországon is.
Időben meg kell állítani ezeknek az eszméknek a terjedését, hiszen a történelmi példa is azt mutatja, hogy volt előzménye a deportálásoknak, hiszen már a ’20-as,’30-as években elkezdődtek azok a történelmi szituációk, pogromok, antiszemita törvények, amelyek végül a sötét vészkorszakhoz vezettek, és amelyek sok százezer ártatlan honfitársunk halálával végződtek Auschwitzban és más haláltáborokban.
Az ilyen eszmékkel szemben zéró toleranciát kell hirdetnünk! Csak egy toleráns társadalom jelenthet megoldást arra, hogy senkit se különböztessenek meg faji, nemzetiségi vagy vallási hovatartozása miatt.
Tegyünk közösen azért, hogy ez a sötét korszak soha ne térhessen vissza!

Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, a Nemzeti Összetartozás Bizottság MSZP-s alelnöke
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.