2024. április 30. kedd

2024. április 17., szerda 15:04

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 17., szerda (OS) - Egy-egy ellen: Csizmazia Ferenc az ellenzék polgármester-jelöltje a XVI. kerületben - a támogató szervezetek közös közleménye

A XVI. kerületben egy közös ellenzéki polgármester-jelölt, Csizmazia Ferenc és az őt támogató csapat indul a júniusi önkormányzati választáson, helyi civil szervezetek és öt párt támogatásával.

A XVI. kerületnek új szemlélet, új polgármester kell. Nemcsak mi mondjuk, hanem a Kertváros polgáraitól, a választóinktól, a támogatóinktól kapott visszajelzések alapján is egyértelmű az igény erre.

Az önkormányzatok nehéz helyzetben vannak. Azok is, amelyeket a kormánypárt emberei vezetnek.

Nekik a források szűkítésén és az elvett döntési jogokon túl meg kell felelniük a központi akaratnak is, legyen szó környezetterhelő ipari üzemek ellenállás és megkérdezés nélküli beengedéséről, a propagandagyár hazugságainak helyi terjesztéséről, a múltba révedő, valamint élő, de morálisan megbukott politikusoknak is emléket állító helyekre elszórt százmilliókról, vagy az alaptalanul ígért, soha meg nem valósuló presztízsberuházásokról.

Az önkormányzatok kellemetlen kérdésekkel szembesülnek nap mint nap. Azonban a kellemetlen kérdésekre a válaszokat nem a pártközponttól kell várni. A válaszokat magunknak kell megadnunk – a választók azért bíznak meg minket, hogy intézzük közös ügyeinket, és kiálljunk értük.

Kiadó: MSZP Országos Központ