OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2024. április 18., csütörtök 10:56

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. április 18., csütörtök (OS) - A többgyermekes családok negyede a szegénységi küszöb alá került! A valódi gyermekvédelmet a kormány képtelen megoldani.

    2021-ről 2022-re a többgyermekes családok több mint 25%-a, 30 000 háztartás került az átlag 60%-a alá az egy főre jutó jövedelmet illetően. A 2023-ra szóló becslések a további zuhanást vetítik elő: a gyermekvállalás szegénységi kockázattá vált!

Hazánkban azonnali, radikális beavatkozásra van szükség a demográfiai katasztrófa súlyosbodásának elkerüléséért! A Mi Hazánk Virradat programja számos hasznosítható intézkedést javasol a főállású szülőség kibővítésétől a gyermekneveléshez kapcsolódó árucikkek áfacsökkentésén át az anyabarát munkahelyekig. Minimálisan azt is elvárjuk a kormánytól, hogy tegye inflációkövetővé a családtámogatásokat!
     Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.